donderdag 10 september 2009

Behaag onze kempen

Terwijl operatie "verwijder klinker" onverminderd en ongenadig voortraast heb ik toch de tijd gevonden om een voorlopig plannetje te maken van hoe het er allemaal uit moet komen zien. Dit om een beetje een inschatting te kunnen maken van wat ik moet bestellen via de actie "Behaag onze kempen" (http://www.iok.be/behaagonzekempen).

Het stuk natuurtuin wordt afgesloten door een draadafsluiting dewelke door klimop zal begroeid worden. De afsluiting is helaas nodig zodat kleine kindjes de amfibievijver niet als plonsbadje gaan gebruiken. Maar met klimop ertegen wordt het er toch nog een beetje natuurlijk uitzien.

Aan de andere kant van de afscheiding komen er aal- en kruisbessen te staan. Deze worden aangekocht via de actie.

Links en rechts komt er een gemengde haag van voornamelijk meidoorn met ook sleedoorn, vlier en lijsterbes.

Achterin tegen de wal komt er kamperfoelie en bosrank en tussen de afsluitingen komt er een bloemenweide en een amfibieƫnpoel. Nog werk genoeg dus!
Al bij al toch best veel besdragende planten dus verwacht ik over een aantal jaren een pak meer vogels waar te nemen dan de occasionele verdwaalde merel die een regenworm uit de gazon probeert te plukken.Hopelijk kan ik over enkele jaren wel enkele mooie foto's toevoegen. ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten