woensdag 20 januari 2010

Winterslaap

Jammer genoeg is deze winter alles niet op rolletjes gelopen hier in dit kleine stukje kempen. Onze eerste zoon werd geboren met nogal vervelende complicaties en ikzelf werd gediagnoseerd met een gescheurde pees in de schouder. Dit heeft ook gevolgen voor de nabije toekomst want na een zware operatie kan ik nog zeker anderhalve maand de schop niet hanteren.

Voor alle problemen begonnen hebben we gelukkig toch nog de haag kunnen planten.
De sleuf bleek veel en veel te groot, maar zo hebben we dan toch een hoop compost in de arme grond (veel zavel) gekregen.

De eerstvolgende opdrachten eenmaal mijn schouder een beetje genezen is zijn:
* mulchlaag aanbrengen rond de aanplanting, want de eerste groene sprietjes laten zich al zien.
* eerste snoei na aanplant om de groei te bevorderen.

Hopelijk kan ik dat begin maart afronden. Tot dan zal deze blog, net als mezelf nog even moeten rusten.

6 opmerkingen:

 1. Nog een dikke proficiat met de kleine spruit en veel beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat 'zavel' begrijpen waarschijnlijk alleen Kempenaars. Hier in de Kempen zeggen we immers 'Zavel' tegen het zanderigste zand dat je je maar kan voorstellen... Maar als je zavel opzoekt in een woordenboek blijkt zavel daar een vrij vruchtbare grondsoort te zijn, bestaande uit een mengeling van zand en klei...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk, ik leer weer wat bij. Voor de duidelijkheid: ik bedoelde wel degelijk de gele laag zand die je onvermijdelijk tegenkomt (net onder de laag zwart zand en boven de laag bruin zand) in onverstoorde bodems in de kempen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficat met de zoon en veel beterschap!

  Nog iemand van de Kempen. Raar maar waar hier alleen maar zavel in de voortuin, de rest heeft een deftige laag zwarte grond. Allé, voor Kempennormen dan toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt hier wel een Kempisch onderonsje!!!

  BeantwoordenVerwijderen