vrijdag 25 februari 2011

Terugblik

Het was weer een lange, koude winter. Vorig jaar was de bloggoesting helemaal opgedroogd (ik zit liever in de tuin dan erover te schrijven), nu ga ik gewoon sporadisch updaten wat er hier allemaal gebeurt en mijn bedenkingen erbij.
Vorig najaar stond het inzaaien van het gazon op het programma maar die plannen zijn verzopen in een kletsnatte november. We zijn er dan toch nog in geslaagd zo'n 60 meter haagbeuk aan te planten samen met een Morus Nigra (die voor wat schaduw op het toekomstige gazon moet zorgen, en lekkere vruchten...) en een Ribus Rubrum.

Jammer genoeg zullen we nog wel wat geduld moeten hebben eer we van zulke moerbeien kunnen snoepen, het kan tot 10 jaar duren voor hij vrucht draagt.

Ook dit jaar weer wat besteld bij "behaag onze kempen" en aldus de dode en creperende Meidoorns uit hun lijden verlost en vervangen door Spork. De meeste Meidoorns trokken het echt niet in onze zandbak. Er zijn er gelukkig toch enkele die het wel goed doen (en die nu zelfs al aan het botten zijn). Spork is echter ook wel een interessante plant: nectarproducerend (een echte bijenplant) en er komen bessen aan. Meer zelfs de spork is een waardplant voor het boomblauwtje en de citroenvlinder.
Dan maar binnen werken, ik (ok, mijn vader heeft het meeste werk gedaan) heb mijn steentje aan het milieu bijgedragen en eindelijk het dak geisoleerd met 8 cm rotswol met daar nog een laag van 18 cm glaswol op. Niet zo'n aangenaam werkje maar het moest nu eenmaal gebeuren.

3 opmerkingen:

 1. Aha, da's effe geleden, fijn dat je ons op de hoogte houd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Apart dat meidoorn het bij jou niet doet... Hier (zuiderkempen) zijn we nog steeds ontzettend blij met onze keuze voor meidoorn.
  Maar moerbei... dat is ons nog niet gelukt... Ik ben benieuwd te horen hoe het die bij jullie vergaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, volgens de literatuur zou die het hier prima moeten doen. Hij staat niet helemaal achteraan, meer in het gazon waar humusrijke grond is aangevoerd.
  Of is hij kapotgevroren bij jou?

  BeantwoordenVerwijderen