zondag 25 maart 2012

Weekend van het amfibie

Met twee kleine kinderen is het heel druk maar het is me nog eens gelukt om een paar uurtjes bij de vijver te zitten. Zalig met zo'n temperaturen. Mijn verrassing was dan dan ook groot toen ik eerst een klomp kikkerdril ontdekte (van een bruine kikker denk ik), niet lang daarna 3 (!) groene kikkers zag rondspringen en daarna nog een watersalamander door het water zag flitsen (hij was te snel weg om de soort te kunnen achterhalen).

De kikkerdril en 2 groene kikkers kon ik zelfs overtuigen om samen te poseren voor een foto!

Ik ben totaal verrast door dit onverwachte succes, kikkerdril na slechts 2 jaar is veel beter dan ik ooit gehoopt had. Ik vind het echt wel straf want sinds juni 2011 heb ik hier geen bruine kikker meer gezien, een salamander had ik hier zelfs nog nooit eerder gezien.

4 opmerkingen:

 1. Wow... Dat geluk is ons hier nog niet beschoren:
  (Bruine) kikkers zien we hier in overvloed, en ook padden en kleine alpensalamanders komen we regelmatig tegen. Maar die vinden het ven in de tuin van de achterbuurman (gemakkelijk een paar duizend vierkante meter) toch interessanter als kraamkamer dan het kleine plasje in onze tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was ook (aangenaam) verrast toen ons vijvertje snel succes hed bij de salamanders (en enkel jaren later ook bij de groene kikker). Ongelooflijk toch hoe snel die reageren op dat aanbod!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is idd ongelooflijk. Naar het schijnt kunnen kikkers wieren van heel ver ruiken. En wier/draadalg heb ik meer dan genoeg in mijn vijver. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amfibieƫn in de tuin zijn een 'onbetaalbare' luxe, verwen ze maar goed :)

  BeantwoordenVerwijderen