dinsdag 6 april 2010

boecht van Dunaldi

De laatste week stond vooral in het teken van voorbereidingen voor de grote werken die eraan zitten te komen.

Nu donderdag wordt de omheining geplaatst die de vijver afsluit van de rest van de tuin. Om die omheining een beetje te laten opleven hebben we al wat klimplanten (de kleurige varianten zijn er om de vrouwe des huizes te vriend te houden) aangeschaft:
* 3 x lonicera periclymenum (boskamperfoelie)
* 3 x lonicera periclymenum variant Serotina
* 2 x Clematis "Niobe"
* 3 x Clematis "Madame le Coultre"

Volgende week maandag en dinsdag wordt de vijver uitgegraven. Vorige week hebben we de vijverrand al gelegd met het EcoLat systeem:

Dit weekend was er een promotie bij "den Aldi" voor vijverplanten. Voor 4,99 € heb je een mandje met grond en 2 tot 3 plantjes. Behalve nogal wat slinkse exoten zaten er ook gele lissen en zwanebloemen tussen, waarvan nu ettelijke mandjes geduldig in mijne kelder staan te wachten totdat de vijver wordt volgegooid (met H²O uiteraard). Helaas hebben die duitsers me alsnog liggen gehad want ik dacht dat Snoekkruid inheems was (dat ding een naam geven van een inheemse vissoort, de valschaards!). Nu ja, ik heb er maar één pakketje van meegenomen en het is een laatbloeier dus hij gaat er toch in.

In ander nieuws, de Sleedoorns beginnen er een voor een toch heel aarzelend door te komen, net als de Vlier! Het gaat goed komen denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten