zaterdag 28 mei 2011

De droogtetest doorstaan

In tegenstelling tot enkele andere delen van de tuin heeft de nieuwe zonneborder deze uitzonderlijke droogte met glans doorstaan. Ik ben nu dan ook zeer blij dat ik planten heb aangeplant die zeer droogteresistent zijn: beenhard zijn die rakkers! Enkel de echinops ritro laat het een beetje afweten (maar misschien is dat een geniepigerd die zijn remonte later op het jaar inzet). Het grote kaasjeskruid bloeit nu zelfs zeer rijkelijk. Toch straf dat dit soort planten zo sterk kan groeien in zo'n extreme droogte!


In de bloemenweide zien we duidelijk twee helften. Tegen de vijver doen de wouw en reseda het uitstekend: deze trekken ook enorm veel hommels en bijen aan. Daar gonst het van de activiteit. In de halfschaduw onder deze planten steken nu ook andere planten de kop op. Zoals deze fijne rotsanjer (denk ik toch dat het is).


De rest van de bloemenweide lijkt nu op hoe ik mij steppe voorstel. Open plekken, dorre plukjes laag gras dat hoogstens tot aan mijn enkels komt en veel stof. Een keer maaien dit jaar zal ruim voldoende zijn denk ik.

2 opmerkingen:

 1. Zou het een steenanjer kunnen zijn? De rotsanjer is veel bleker.
  Ik heb jaren geleden steenanjers in mijn bloemenweide gezaaid, en heb ze nooit gezien. Maar dit jaar duiken ze ineens op (nog in knop, maar ik ben dus in blijde verwachting).
  Ik sta ervan te kijken hoe bloemrijk mijn weide dit jaar is: de grassen aarzelen vreselijk, maar de bloemen lijken te genieten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is idd een steenanjer idpv rotsanjer. Deze zat ook in het mengsel van ecoflora.
  Eer het hier een beetje lijkt op uw bloemenweide zal er nog veel moeten gebeuren denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen