maandag 16 mei 2011

Verstekeling!

In de "schaduwborder" (het ding is de naam eigenlijk niet waard) had ik wijfjesvarens geplant. Als snel bleek dat er in 1 van de potjes ook nog iets anders groeide dan een varen. Ik besloot het maar te laten doen omdat ik het niet kon plaatsen en ik ne curieuzeneuzemosterpot ben.
Sinds kort bloeit het ding (met die wijfjesvaren gaat het iets minder goed).
En volgens mij is het Fluitekruid. Hoewel het waarschijnlijk de vroegtijdige dood van de varen betekent ga ik het toch maar laten staan.

Maar de ster van de border is nu duidelijk de donkere ooievaarsbek (Geranium Phaeum). Die voelt zich erg goed in zijn sas en groeit en bloeit al heel sterk. Hopelijk zaaien ze zich even vlot uit!

 Ik vind de geraniums die dichter bij de wildvorm staan, zoals deze, eigenlijk veel mooier dan de gecultiveerde met veel te grote en opzichtige bloemen.

4 opmerkingen:

 1. Zou die verstekeling Valeriaan kunnen zijn?
  De bloeiwijzen zien er me niet meteen schermbloemig uit, Ook het blad is zeker niet dat van fluitenkruid.

  Wat die Geraniums met grote bloemen betreft...
  Dat ligt zeker niet altijd aan het feit dat het cultivars zijn. De inheemse wilde G. pratense (beemdooievaarsbek) heeft erg opvallende, en grote, helderblauwe bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het bloemetje niet te wit voor valeriaan, of is het toch eerder wat lichtroze?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is idd valeriaan. Het roze zie je niet omdat de foto overbelicht is (ben een slechte fotograaf). Na foto's gegoogled te hebben ben ik zeker.
  Het heeft ook een heel aparte geur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn 1e gedacht was ook Valeriaan, houdt nogal van vochtige grond, maar groeit hier ook perfect in ietwat droge zandgrond hoor.

  Boer Thomas
  http://www.boerthomas.be

  BeantwoordenVerwijderen